POLÍTICA D’ENTREGA, CANVIS I DEVOLUCIONS

ENTREGA I TERMINI DE LLIURAMENT

El lliurament dels productes adquirits serà realitzat a l’adreça indicada en el moment d’efectuar la compra. El client es compromet a proporcionar unes dades d’enviament correctes i el més exactes possible. Mimus declina qualsevol responsabilitat de pèrdua una vegada entregat el producte a l’adreça proporcionada per l’usuari.

• Per enviaments a Espanya peninsular: el lliurament es realitza en un termini de 5 -10 dies (laborables) des que la comanda surt dels nostres magatzems.

Costos d’enviament: és de 6€ (IVA inclòs) en comandes inferiors a 100€ i gratuïta per a comandes superiors a aquesta quantitat.

• Per enviaments a Balears: el lliurament a Balears es realitza en un termini de 5-10 dies (laborables) des de la sortida de la comanda de magatzem.

Costos enviament: és de 10€ (IVA inclòs) per a Balears.

En cas de no disposar de stoc d’un producte, serà indicat sempre que sigui possible, amb l’etiqueta “termini d’entrega; contacta amb nosaltres”. L’usuari haurà de contactar amb Mimus enviant un correu electrònic a shoponline@mimusfamily.com per consultar el termini d’entrega.

Per a aquelles comandes en els quals no hi hagi disponibilitat d’un producte, i aquest hagi de sol·licitar-se als nostres proveïdors, el termini de lliurament s’entendrà des de l’arribada del material als nostres magatzems. Mimus es posarà en contacte amb l’usuari una vegada rebut el producte per part del proveïdor indicant que sortirà del seu magatzem per realitzar l’entrega.

En cas de demora del lliurament del producte, sigui quina sigui la causa (producte sense stoc, descatalogat, trencament d’estoc per part del fabricador…) Mimus contactarà amb l’usuari per informar degudament sobre l’estat de la comanda i oferirà la millor alternativa per poder realitzar el seu lliurament. De la mateixa manera, en cas de demora més enllà d’un termini raonable se’ls informarà puntualment de l’estat d’aquest.

Només en aquests casos, l’usuari podrà triar entre sol·licitar la cancel·lació de la comanda, amb la seva corresponent devolució de l’import, o bé efectuar un canvi per un producte de iguals característiques, sol·licitant aquest desig per escrit a shoponline@mimusfamily.com.

Tota comanda realitzada per l’usuari es considera en curs, essent l’únic mètode de compra possible el mitjançant targeta de crèdit o dèbit.

Cal tenir en compte que a l’efecte de comptabilitzar els dies necessaris per a l’enviament no tenen efecte: dissabtes, diumenges i festius (tant nacionals com locals).

CANVIS I/O DEVOLUCIONS

Si per qualsevol motiu no queda satisfet amb la seva compra, té un termini de 15 dies hàbils, a comptar des de la data de lliurament de la comanda, per a bescanviar-ho per un altre producte o bé bescanviar la compra per un VAL, que tindrà una vigència de 1 mes.

No s’accepten devolucions de producte. En cas de no voler el producte adquirit, s’ha d’enviar un correu electrònic a l’adreça shoponline@mimusfaimly.com i informar que es vol bescanviar el producte per un VAL pel mateix import, per utilitzar en una pròxima compra, que tindrà una validesa de 1 mes des de la data del bescanvi. Aquesta sol·licitud s’ha de realitzar dins dels 15 dies hàbils des de la data de la compra del producte.

Si ha rebut un producte defectuós, l’usuari s’haurà de posar en contacte per a indicar-ho, i li enviarem de nou l’article en un servei 24/48h. des de la sortida de magatzem (en cas de no tenir estoc disponible en aquest moment se li informarà degudament i s’enviarà una vegada arribi als nostres magatzems). El producte a retornar ha d’estar sempre en el seu embalatge original i/o etiqueta i amb tota la seva documentació.

En cas que la diferència de preus dels articles sigui a favor del client es procedirà a la realització d’un VAL per l’import que correspongui la diferència. En cas de diferència a favor de Mimus, es procedirà al seu pagament per part de l’usuari.

En tots els casos si en l’enviament del producte, en la devolució o el canvi, hi ha un error de producte en la preparació de la comanda pel nostre servei de venda online, totes les despeses d’enviament seran a càrrec de Mimus i es podrà sol·licitar la devolució de l’import del producte, que s’efectuarà mitjançant transferència bancària al compte corrent facilitat per l’usuari a la següent adreça; shoponline@mimusfamily.com.

REPARACIONS O TARES

En cas d’averia haurà de notificar-ho a Mimus, contactant per telèfon a el 97268 6147 o enviant un correu electrònic a shoponline@mimusfamily.com Haurà de facilitar-nos el número de factura/tiquet i el detall de l’averia.

En aquest moment se l’informarà del procediment a seguir, depenent de la marca de l’article a reparar.

ALTRES I CONTACTE

Realitzem enviaments a Espanya peninsular i Illes Balears i Canàries. Per a altres destinacions europees o internacionals consultar costos i terminis de lliurament enviant un correu electrònic a shoponline@mimusfamily.com
Estem a la vostra disposició per aclarir qualsevol dubte relacionat amb aquesta o altre qüestió al 972 68 61 47 o bé enviant un correu electrònic a la nostra adreça shoponline@mimusfamily.com